Cum se realizeaza o strategie buna de marketing online

Internetul influenteaza major felul incare toate informatiile sunt impartasite si are un impact puternic asupra marketingului.

Marketingul online inglobeaza: social marketing, content marketing (marketing prin continutul unui site web), marketing afiliat sau marketingul prin PPC (Plata per click). Pentru o promovare eficienta a website-ului e nevoie de o strategie bine pusa la punct care le va bifa pe toate.

Din ce in ce mai multe afaceri isi gasesc succesul prin publicare de continut original pe un site web aceasta ajutandu-le sa devina cunoscute si sa isi mareasca audienta, si ulterior vanzarile.

Cu atat de multi potentiali cumparatori care se folosesc de motoarele de cautare, de website-uri, de aplicatii web si de retelele de socializare pentru a decide care este produsul sau serviciul potrivit, un site de prezentare sau un magazin online trebuie sa fie vizibil, iar apoi trebuie sa ofere cea mai buna experienta utilizatorului pentru ca acesta sa il aleaga.

O strategie buna de marketing online se face raspunzand anumitor intrebari sau probleme: Cat de clara este strategia digitala? Sau cu alte cuvinte cat de bine este planificata afacerea avand in vedere contributia tehnologiei in promovarea online? Este gandita afacerea in perspectiva?

Din cauza presiunii timpului, multi detinatori de afaceri isi construiesc un site web rapid si nu planifica din timp felul in care poate evolua afacerea respectiva.

O buna promovare online printr-un simplu site de prezentare nu este suficienta. Acesta trebuie promovat la randul sau prin toate mijloacele existente. Retelele de socializare reprezinta o metoda eficienta si gratuita de promovare online.

Un plan de promovare online prin intermediul site-ului va incepe cu un web design eficient. Apoi, se va pune accent pe optimizarea respectivului site web pentru motoarele de cautare.

SEO este poate cea mai importanta componenta a marketingului online. Nici marketingul prin e-mail nu trebuie ignorat, dar in acelasi timp nu trebuie sa se faca abuz de aceasta metoda. Dominarea pietei pe o anumita nisa se poate face prin retele de afiliere sau programe asociate.

Prin comunicate de presa si nu in ultimul rand prin publicarea continua de articole noi si de calitate pe blogul aferent unui site web se realizeaza o buna promovare online. In acelasi timp, o strategie buna de marketing online se va face tinand cont de public, interactionand cu acesta si oferindu-i toata atentia si rasplatindu-l cu mici atentii (concursuri, articole sau mostre oferite cadou etc) prin intermediul site-ului.

Fie ca se realizeaza prin publicitate online (PPC, bannere, marketing afiliat) sau prin optimizare pentru motoarele de cautare, marketingul online este indispensabil pentru obtinerea rezultatelor dorite.