Factori de optimizare Seo

Cu totii ne dorim un site care sa se bucure de un trafic mare si de o popularitate crescuta. Pentru aceasta, avem nevoie de optimizare SEO (optimizare pentru motoarele de cautare). Vom enumera cativa dintre cei mai importanti factori de optimizare SEO:

• Continutul de calitate al site-ului este cu siguranta cel mai important factor de optimizare. Un continut valoros si unic va atrage linkurile de calitate. De asemenea, prin organizarea continutului trebuie sa se scoata in evidenta lucrurile cele mai importante. Optimizarea cat mai multor pagini pentru cuvintele-cheie alese va indica motoarelor de cautare relevanta site-ului. Si paginarea continutului va spori optimizarea pentru motoarele de cautare.

• Cuvintele-cheie (in titlu, in pagina si chiar in numele domeniului) reprezinta un alt factor esential de optimizare pentru motoarele de cautare. Ele vor fi alese in functie de cuvintele cautate cel mai des. Desigur, si acestea trebuie sa fie relevante si in stransa legatura cu continutul textului, respectiv cu domeniul de activitate al firmei, companiei etc. detinatoare a site-ului. O capcana este folosirea abuziva a cuvintelor-cheie care vor duce la un continut ambiguu sau chiar incoerent.

• Backlinkurile se vor obtine cand pagina web are deja o rata de conversie buna. Motoarele de cautare vor interpreta backlinkurile drept recomandari editoriale ale site-ului. Insa este foarte important ca linkurile ce fac trimitere catre un alt site sa fie din acelasi domeniu. Un backlink de la un site fara continut, sau de la un site care nu are nicio legatura cu site-ul nostru nu va ajuta la nimic.

• Popularitatea in social media. Utilizarea retelelor de socializare (Facebook, Twitter, LinkedIn, Google + etc) va permite distribuirea mai usoara a continutului unui site, deci o promovare eficienta si gratuita care va aduce un trafic bun site-ului.

• Autoritatea site-ului este redata de numarul de link-uri externe care fac trimitere la respectivul site. Autoritatea reprezinta, de fapt, credibilitatea site-ului pentru motoarele de cautare. Ea se obtine tot printr-un continut de calitate.

• Viteza de incarcare a site-ului. In mod evident un site care se incarca rapid va obtine o pozitie mai buna in motoarele de cautare.

• Rata de achizitie a link-urilor: numarul de link-uri obtinute de un site este direct proportional cu popularitatea acestuia. Dar un numar exagerat de link-uri obtinute va putea fi considerat spam.

Acestia sunt doar cativa factori de mare importanta pentru optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare. Dupa cum am observat, nu exista un singur factor de care trebuie tinut cont intrucat majoritatea sunt interdependenti. Daca, de exemplu, vrem o viteza de incarcare buna a site-ului sau obtinerea cat mai multor back-link-uri nu putem neglija calitatea continutului.