Imbunatatirea unui site prin Web Design

Sunt multe tehnici de web design care pot imbunatati aspectul si functionalitatea unei pagini web, dar sunt cateva care se pot implementa oricand pentru a obtine rezultate optime. Realizarea unui site de calitate presupune multa rabdare, atentie la detalii si desigur, multa pricepere.

Fie ca se foloseste un design personalizat sau un template (model predefinit) pentru realizarea site-ului, in ambele cazuri vor exista modificari si imbunatatiri in functie de nevoile si asteptarile detinatorului acestuia pentru ca printr-un site web se creeaza imaginea unei companii in online, ba chiar se comunica ideile si activitatile acesteia catre o multime de vizitatori care pot deveni clienti.

Un logo reusit este poate primul lucru pe care il vad vizitatorii unui site web atunci cand il acceseaza. De aceea e important ca logo-ul sa aiba un impact puternic. Sa impresioneze inca de la inceput si mai mult decat atat sa fie usor de memorat si de asociat cu domeniul site-ului respectiv.

O navigare usoara este alt element ce tine de web design care va oferi o experienta placuta utilzatorului. Daca un vizitator nu poate gasi ceea ce cauta pe un anumit site web, cu siguranta il va abandona. Orice web desinger sau orice detinator al unui site isi doreste cat mai multi vizitatori care sa ramana cat mai mult timp pe acea pagina.

Navigarea primara se va pastra in partea de sus a fiecarei pagini web intrucat vizitatorii se asteapta la asta. De asemenea, e important ca navigarea primara (sau meniul) sa nu fie ambigua si sa nu contina nu mai mult de cateva link-uri (maximum opt link-uri).

Alt element care tine de un web design reusit este folosirea imaginilor de calitate. Asta presupune abilitati de fotograf sau de ilustrator sau daca nu, ajutorul din partea acestora. Imaginile si elementele vizuale (fie ca sunt elemente grafice sau simboluri) nu sunt doar niste detalii. De cele mai multe ori ele fac diferenta dintre un site web profesionist si un site neproductiv.

Nu in ultimul rand se claseaza designul responsive. Daca un website nu poate fi accesat de pe orice dispozitiv, cu siguranta are o problema. Din fericire, nu trebuie modificat designul intregului site daca acesta a fost deja creat pentru desktop sau laptop, ci se poate adapta creandu-se o versiune de design speciala pentru mobile. Se va tine cont de eticheta viewport meta. De exemplu, un site optimizat pentru dispozitivele mobile va contine ceva de genul pentru ca utilizatorul sa nu fie obligat sa mareasca sau sa micsoreze (folosind zoom) imaginile de pe anumite pagini web.

Web desingul poate fi imbunatatit treptat, nu trebuie aplicate toate tehnicile deodata. Dar pentru aprecierea sa, daca nu a fost gandit initial ca un site inteligent care sa ofere o experienta cat mai usoara si placuta utilizatorilor, cu siguranta va necesita adaugiri sau modificari.

Pentru ca domeniul web designului este unul care evolueaza foarte rapid, web designerii trebuie sa se adapteze si construiasca site-uri care corespund nevoilor si cerintelor pietei, sau mai bine spus care sa corespunda cerintelor marketingului online.