Importanta unei pagini web

Pagini web personalizate poate reprezenta cartea de vizită a unei companii, instituții etc. Dacă reușește încă de la început să creeze un impact în mintea clientului și anume să-l determine să caute mai multe despre acea companie, putem spune că acea pagină web și-a îndeplinit deja una din cele mai importante funcții.

De ce e importantă personalizarea unei pagini web? Pentru a te face cunoscut în mediul online, pentru a crea o imagine solidă în mintea vizitatorilor ce pot deveni ulterior clienți. Funcțiile de bază ale unei pagini de web sunt: informarea, marketingul și promovare imaginii unei companii, firme, instituții etc.

Diferențierea unei pagini web față de altă pagină asemănătoare constă în cuvintele-cheie folosite. E foarte important ca în pagina noastră să găsim cuvintele pe care credem că vizitatorul le caută, astfel încât să avem certitudinea că pagina noastră va fi găsită cu ajutorul motorului de căutare.

Știm că prima impresie contează. De aceea, e important ca încă de la prima căutare și accesare a paginii web, clientul să rețină ce-l interesează și să revină asupra ei pe viitor, ba chiar să o recomande mai departe. Pentru asta, pagina trebuie să conțină cele mai importante informații într-un text scurt care poate fi însoțit de o imagine sugestivă pentru că știm că imaginile fac cât o mie de cuvinte.

O pagină web este importantă întrucât stimulează și dezvoltă o afacere, este calea cea mai ușoară de ofertare a noilor clienți. Ea va crește credibilitatea, potențialul și vizibilitatea companiei. Este un spațiu nelimitat de comunicare cu vizitatorii sau clienții.

Trebuie să fie vizibilă, să fie ușor de găsit. Atunci când creăm și realizăm o pagină web vom ține cont de claritatea informațiilor transmise, vizibilitatea textului și a fotografiilor astfel încât clientul să găsească cu ușurință ceea ce caută. Dacă informația cuprinsă în această pagină web este satisfăcătoare, cu siguranță vizitatorul va reveni asupra ei.

Pagina de web acționează ca un liant între deținătorul ei și clienți. Ea are rolul de a informa clientul despre serviciile/produsele oferite.

Conținutul unei pagini web: domeniul de activitate al companiei, datele de contact, meritele companiei, portofoliul acesteia.

O pagină web trebuie mereu actualizată pentru a nu stagna și pentru ca numărul accesărilor ei să crească continuu.