Importanta unui design personalizat

In aceste vremuri competitive, poate cea mai buna cale de a construi un brand este realizarea unui site web cu design personalizat. Cresterea unei afaceri incepe de multe ori cu crearea unei identitati unice in mediul online.

Care sunt beneficiile? Optarea pentru un design personalizat al unei pagini web permite atragerea unui public intr-un mod unic. Desi presupune investirea unor resurse mai mari atat financiare, cat si de timp, un site web cu design unic prezinta multiple avantaje. Cateva dintre ele ar fi:

In general, site-urile personalizate sunt create de agentii de web design profesioniste care folosesc cele mai noi tehnici si tehnologii. De asemenea, aceste instrumente ajuta designerii web sa creeze grafici uluitoare care vor avea ca scop atragera publicului dorit de catre detinatorul respectivei pagini web.

Un alt avantaj major, un site gandit dinainte cu un design unic va permite o navigare usoara a utilizatorilor finali. Iar pentru ca navigarea joaca un rol vital in succesul unei afaceri in online, acest lucru nu este de lepadat.

Un web design personalizat il ajuta pe detinatorul afacerii sa isi transmita mesajul intr-un mod mult mai eficient si desigur, unic.

Performanta unui site web este data adeseori de designul acestuia. Imbunatatirea sa ajuta utilizatorul sa gaseasca intotdeuna informatiile necesare in cel mai scurt timp. De asemenea, cresterea vanzarilor este cu siguranta un avantaj oferit de designul personalizat.

Alegerea culorilor, a elementelor grafice, a efectelor de fundal dar si a intregii arhitecturi a unui site web reprezinta avantajele prin care un site cu siguranta se va evidentia avand o identitate unica.

Un design personalizat ofera un control mult mai mare asupra site-ului, spre deosebire de modelele predefinite (template-uri). Nu se mai pune problema limitarilor sau a posibilitatilor de a alege. Singura limita care poate fi impusa este imaginatia.

Alt motiv pentru care un design personalizat are prioritate este credibilitatea pe care o ofera in randul utilizatorilor. Un site creat pe baza un sablon va avea o identitate, insa, de cele mai multe ori, nu va beneficia de o imagine aparte. Subsolul unui site web in care se indica modelul predefinit al site-ului lasa de multe ori senzatia de lipsa de inspiratie, de creativitate si de multe ori, de indiferenta.

O importanta majora in web design o are optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. Un site personalizat va fi mult mai usor de optimizat decat un template intrucat va fi gandit inca de la inceput in acest fel. Includerea cuvintelor-cheie, compatibilitatea cu browserele, viteza de incarcare a paginii web dar si codificarea de calitate sunt doar cativa factori de web design personalizat care vor influenta in mod pozitiv optimizarea site-ului pentru motoarele de cautare. O optimizare SEO este mult mai usor de facut cand un site este creat de la zero, decat cand se foloseste un model predefinit. Metadata, meta tagurile, URL-urile vor fi optimizate pentru motoarele de cautare inca de la realizarea site-ului.

Combinarea experientei si creativitatii unui web designer cu imaginatia si viziunea unica a detinatorului unei afaceri poate duce cu siguranta la un rezultat deosebit. Si pana la urma, asta isi doresc totii detinatorii de pagini web: sa se distinga prin unicitate si sa capteze cat mai multi vizitatori inca de la prima accesare.

Prin ce se distinge un site personalizat de unul creat pe baza unui sablon?
In primul rand prin crearea unei identitati vizuale unice. De la logo si pana la intreg designul respectivului site web, acestea trebuie sa se distinga prin originalitate.

De indata de a fost creata identitatea vizuala a site-ului, trebuie definite functionalitatile acestuia astfel incat sa fie usor vizibile pentru vizitatori. Paginile din antet si din subsol vor fi cu totul deosebite fata de site-urile care sunt create pe baza unui model predefinit. Chiar si paginile “Despre noi” si “Contact” vor fi deosebite, desi se vor gasi in acelasi loc in care vizitatorii se astepta sa fie. Linkurile si datele din subsol pot fi personalizate astfel incat sa surprinda vizitatorii.

Alt avantaj, desi poate fi considerat minor dar cu siguranta va face diferenta il reprezinta casutele de e-mail personalizate.

Personalizarea unui site web se poate traduce prin construirea propriei imagini in online. O imagine, o identitate personala. Pornind de la nevoile si obiectivele unei afaceri si continuand cu aspectul si functionalitatea va incepe procesul de creatie a unui design personalizat. Nu in ultimul rand trebuie vizat publicul caruia i se adreseaza acest site web. Designul trebuie conceput in mare parte pentru vizitatori. Cum ii ajuta? Cum il pot folosi? Cu ce i-am putea atrage?

Asadar, un site personalizat ofera o credibilitate mai mare, se distinge de competitori, beneficiaza de o securitate mai mare, este flexibil (pemite oricand orice modificari sunt necesare), este optimizat pentru motoarele de cautare, pe termen lung costurile sunt mai avantajoase decat se prezinta initial.

Desi poate parea o cheltuiala mare si un timp indelungat investit in crearea unui site web cu design personalizat, rezulatele pe care le poate produce acesta vor merita tot efortul depus initital. Depinde in foarte mare masura de obiectivele propuse de catre detinatorul unei afaceri. Comparativ cu rezultatele produse, un web design personalizat este mult mai accesibil decat pare la prima vedere.