Regulile unui continut de calitate al unui site web

Continutul unui site joaca un rol major in promovarea sa, in cresterea popularitatii sale si bineinteles, in cresterea ratei de conversie.

Vom enumera cateva reguli pentru un site web cu un continut sa fie calitativ si sa indeplineasca functiile de mai sus:

• Trebuie construit pe baza unui plan. Acest plan trebuie sa aiba in vedere atat obiectivele detinatorului site-ului, cat si nevoile si cerintele publicului-tinta. Desigur, continutul va reflecta in mare parte activitatea persoanei, firmei, companiei sau organizatiei al carei site este, insa publicul este cel pentru care trebuie creat acest plan. In functie de nevoile utilizatorilor vom opta pentru tipul de continut: blog, imagini, grafici, continut video, social media, articole educative si informative sau chiar e-books. Un tip de continut ales in niciun caz nu il va exclude pe altul. Dimpotriva, un continut calitativ poate contine mai multe componente dintre cele de mai sus pentru rezultate optime.

• Alta regula a unui continut calitativ este data de relevanta sau chiar veridicitatea continutului. Un continut irelevant (care nu aduce nicio atingere activitatii companiei respective) va scadea considerabil credibilitatea sa. Asadar, un articol sau un text de orice fel trebuie sa livreze informatii adevarate, clare si mai ales relevante.

• Unicitatea continutului este o alta regula ce se impune daca ne dorim ca site-ul sa se bucure de cresterea continua a ratei de conversie. Nicaieri nu se apreciaza plagiatul. Orice idee sau articol trebuie construite intr-o maniera unica si captivanta care sa reflecte, pana la urma, imaginea persoanei, companiei, firmei etc.

• Un site trebuie actualizat constant. Fie ca este vorba de completarea unor informatii mai vechi sau de adaugarea unui continut nou, acestea trebuie facute constant. In niciun caz asta nu inseamna ca de dragul actualizarii trebuie sa adaugam continut mai putin calitativ.

• In redactarea contintului trebuie sa se tina cont de titluri si de ideile principale ale textului. Acestea vor ocupa primele pozitii in orice text. Cititorii acorda o mare importanta primului paragraf al unui text. Daca acesta nu este destul de captivant, vizita se va transforma in abandon. De asemenea, o mare importanta se va acorda si cuvintelor-cheie. Folosirea si evidentierea lor vor face textul mult mai inteligibil de la o prima scanare facuta de catre cititor si va ajuta si la indexarea site-ului de catre motoarele de cautare. Tot aici intra si fontul utilizat: se va folosi un font lizibil, placut care sa nu ingreuneze in niciun fel citirea textului.

• Mentinerea unui raport intre text si imagini sau text si clipuri video. Desigur ca domeniul de activitate a companiei detinatoare a site-ului va dicta de multe ori tipul de continut. Asta nu inseamna ca trebuie neglijat vreunul, sau dimpotriva ca se va pune accentul pe un singur tip de continut. Poate deveni plictisitor pentru utilizator si cu siguranta va da o nota monotona site-ului. Desi poate fi considerat un stil original, nu strica niciodata abaterea de la regula pentru a sparge monotonia si a castiga mai multe vizite.

• Desi este redundant o regula de aur in construirea continutului unui site ramane: calitate, nu cantitate.