Site Web personalizat – Alegerea optima pentru orice afacere

Destinat persoanelor, companiilor si institutiilor care doresc sa se diferentieze de competitori in mediul online, un site web personalizat este alegerea optima.

Cu ce se distinge un site web personalizat de un site web creat pe baza unui template?

Primul lucru care prin care se diferentiaza un site web personalizat de unul realizat dupa un sablon este designul. Acesta este cel care va oferi unicitatea si originalitatea unei pagini web.

Un site de prezentare, indiferent de ce reprezinta in mediul online (o personalitate, o companie, o institutie etc.) va trebui sa se remarce prin design, usurinta de navigare si functionalitate perfecta. Designul este cel care va trezi interesul vizitatorilor, ii va fascina si le va ramane in minte. Un design unic si memorabil nu se creeaza cu usurinta, fiind nevoie de resurse mai mari atat financiare cat si de timp, insa rezultatul care se obtine cu siguranta va face diferenta.

Alt avantaj important pe care il prezinta un site web personalizat este sistemul de administrare. Un panou de administrare care poate fi accesat de catre proprietarul site-ului, este, cu siguranta, un plus. Deoarce continutul unui site web este foarte important si modificarea sau actualizarea acestuia devin importante si necesita posibilitatea de a fi realizate in orice moment. Continutul, imaginile si structura meniului vor putea fi modificate oricand.

De asemenea, un site web personalizat va beneficia de optimizare SEO folosindu-se tehnologii moderne astfel incat sa fie se obtina rezultatele mult dorite pe motoarele de cautare. Un site web personalizat realizat folosindu-se un model predefinit (template) este mult mai greu de optimizat pentru motoarele de cautare, in timp ce site-ul personalizat va fi creat tinandu-se cont de optimizarea SEO, prin meta taguri, meta descrieri, H1 tag, title tag etc.

Alt atu pe care il prezinta anumite pagini web personalizate sunt animatiile. Prin acestea se va obtine creativitatea, dinamismul si interactivitatea unui site web personalizat care va capta atentia utilizatorilor inca de la prima accesare. Nu e putin lucru ca vizitatorii sa se simta atrasi de designul website-ului. In acelasi timp, multe animatii permit o navigare mult mai usoara si placuta a utilizatorilor.

Orice afacere este unica in felul sau. De aceea, identitatea sa trebuie sa fie unica. Identitatea vizuala incepe cu crearea unui logo puternic si original care va putea ramane in mintea consumatorilor. La fel se intampla si cu site-urile. Un site web personalizat, creat special pentru o afacere va crea senzatia de unicitate si va fi usor de recunoscut pentru utilizatori.

Compatibilitatea cu toate tipurile de browser si de dispozitive mobile este alt beneficiu pe care il prezinta un site web personalizat. Creat inca de la inceput cu aceasta idee in minte, fiecare site cu design propriu va putea fi accesat indiferent de dispozitivul folosit, broswer sau sistem de operare.
De ce este important un design personalizat? Ce avantaje are un site web personalizat?

Pe langa originalitate, creativitate si unicitate un site web personalizat va fi usor de tinut minte si de recunoscut de catre utilizatori. Beneficiul de a se distinge de competitori este deosebit de important. In acest fel afacerea se va bucura de un mai mare succes, castigand mai multi clienti si crescand rata de conversie a respectivei pagini web.

Un site web personalizat denota inspiratie si inovatie. Un design unic este ofera credibilitate unui site. Intrucat fiecare afacere va avea niste obiective bine stabilite, acestea pot fi atinse cu usurinta printr-un design unic.

Solutiile personalizate beneficiaza de flexibilitate. Un site web personalizat necesita modificari periodice. Iar datorita codului sursa orice modificare sau adaugare va fi permisa.

Desi initial un site web personalizat pare a fi o investitie financiara mare, pe termen lung prezinta niste costuri foarte avantajoase. In primul rand se va simti prin castigarea mai multor clienti, iar apoi nu vor exista costuri suplimentare pentru actualizarea sau imbunatatirea site-ului prin module de extensie (ca in cazul celor realizate pe baza template-urilor).

Securizarea de care va dispune un site web personalizat este foarte ridicata datorita codului unic cu care acesta este creat. Atat proprietarul site-ului, cat si utilizatorii (mai ales in cazul colectarii unor date cu caracter personal) sunt mai mult mai protejati din acest punct de vedere.

Lista de functionalitati ale unui template este limitata, in timp ce in cazul unui site web cu design personalizat, singura limita este imaginatia proprietarului sau a web designerului.

Asadar, un site web personalizat se va mula pe nevoile si cerintele unei afaceri, indiferent de tipul acesteia. Pe langa distingerea de competitori, avantajele personalizarii sunt numeroase si se vor constata in primul rand prin cresterea ratei de conversie, respectiv prin cresterea vanzarilor.