Top 5 pluginuri WordPress pentru site web

Top 5 pluginuri pe care trebuie sa le ai daca site web ruleaza pe WordPress

Modulele de extensie (pluginurile) ne ajuta sa ne extindem activitatea pe site web sau pe blogul nostru facilitand in diverse moduri utilizarea acestora.

Cand vine vorba de pluginurile pe care trebuie sa le alegem pentru site-ul nostru, trebuie sa avem in vedere ce obiective avem.

Va propunem un top 5 al celor mai importante pluginuri pe care ar trebui sa le aveti in cazul in care aveti un site care ruleaza pe WordPress:

1. Backup Buddy

Este cea mai buna solutie pentru a salva continutul pentru site-ul tau, dar si pentru a-l muta ulterior pe un alt domeniu sau pentru a-i modifica gazda. Este un plugin necesar cu precadere programatorilor.

2. WordPress SEO (by Yoast)

Este un plugin potrivit pentru opimizarea site-ului de pe WordPress si pentru a imbunatati calitatea continutului de pe site. Ne va ajuta inca de la inceput cand vrem sa publicam o pagina aratandu-ne un preview (felul in care vor aparea rezultatele pe Google). De asemenea, este util pentru analizarea paginii web indicand tot ce poti face pentru a o optimiza (de la lungimea potrivita a textului pana la utilizarea cuvintelor-cheie in titluri si in descrierile meta ).

3. W3 total cache

Este considerat unul dintre cele mai bune pluginuri WordPress pentru a imbunatati performanta unui site. Facilitatile oferite de W3 Total Cache constau in arhivarea bazei de date, stergerea caracterelor inutile dintr-o pagina web pentru a-i reduce lungimea imbunatatind timpul de descarcare, arhivarea browserului si multe altele care vor spori viteza site-ului.

4. iThemes Security (Better WP Security).

Cand vine vorba de siguranta site-ului nostru trebuie sa fim foarte prudenti. Pluginul iThemes Security ofera mai mult de 30 de solutii pentru a-ti proteja si a-ti securiza website-ul. Site-urile de pe WordPress pot fi o tinta usoara pentru aceste atacurile cibernetice din cauza parolelor slabe sau a vulnerabilitatilor pluginurilor. O parte din caracteristicile acestui plugin includ, pe langa protectie (scaneaza site-ul, raportand imediat vulnerabilitatile si incercand sa remedieze problemele in cateva secunde), obscuritate (modifica URL-urile pentru dashboard), detectare a botilor, recuperare (realizand backup-uri periodice ale bazei de date).

5. Duplicator.

Ofera administratorului site-ului de pe WordPress abilitatea de a muta, de a copia sau a de clona un site dintr-un loc in altul cu o mare usurinta. Se poate folosi si pentru un simplu backup, desigur. Necesita o cunoastere aprofundata a detaliilor tehnice nefiind indicat celor care nu sunt foarte familiarizati cu WordPress.